Коментар на Андрей Райчев, Димитър Аврамов, Росен Йорданов и Росен Стоянов

Ще бъде ли съставено правителство след изборите през април след толкова много скандали в 48-ото НС? Този въпрос коментираха в студиото на „Здравей, България” политолозите Андрей Райчев, Димитър Аврамов, Росен Стоянов  и психологът Росен Йорданов.

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов.

„Не е възможно и този път да се състави кабинет, Политиците отразяват по-базово разделение на електората. Ние сме различни хора, затова в парламента се появяват различни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е свързан с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са големите различия”, подчерта и Андрей Райчев.

„Големият проблем е, че ще престане да ни бъде интересно да въртим едно и също и да говорим по едни и същи теми. Избирателите ще продължават да се демотивират до момента, в който продължаваме да говорим по един и същи начин за едни и същи неща. Именно защото няма да има никаква възможност за решаване на проблемите. В новия парламент ще е важно да се вършат глупости”, категоричен е и Росен Стоянов.

„По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси. От чувство за малоценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкова дребно. Всички изследвания, които са правени, са с корупционна нагласа и трябва да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме достатъчна толерантност към различията – няма да успеем да се разберем”, посочи Росен Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.