Той коментира позицията на Бойко Борисов

„Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”. Това заявява в своя позиция кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката по време на партийна сбирка.

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

„Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира още той. „Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, подчертава Димитров.

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.