Те са поставени от доброволци

Цветни балони бяха поставени по разрушени от катастрофалните земетресения сгради в турския окръг Хатай, съобщава Би Би Си.

Балоните - червени, сини, розови, са поставени от доброволци на местата, където са загинали деца.

Доброволците, водени от фотографа Огюн Север Окюр, са членове на детското сдружение Огюн Аби. Те се покатерили върху разрушените сгради и завързали балоните на метални жици, стърчащи от купчината руини.

"Всеки балон, който виждате, представлява загинало дете", казва фотографът и добавя, че от сдружението искат да доставят балони из целия окръг Хатай.

"Опитваме се да запазим спомена за децата, загубили живота си. Бих искал да можем да поставяме тези балони в ръцете на децата. За съжаление, загубихме наши деца. Това е детска градина, много деца също така са живеели в сградата. Където и да отидем, където са живели деца, искаме да завържем такива балони", каза той.

Турция изпрати с аплодисменти чуждестранните спасителни екипи

Окюр уточни, че членовете на сдружението са участвали в спасителни мисии в Адана и Хатай през първата седмица след катастрофалните земетресения.

"Когато ми подадоха тяло на дете, част от мен се счупи", каза Окюр.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.