"Липсваше спонтанност", обясни психологът

„Лицата на хората, присъствали на годишната реч на руския президент Владимир Путин пред Федералното събрание, напомняха късните партийни конгреси, когато част от публиката се опитва да сдържа тревогите си, друга – да сдържа скептицизма, а трета – да сдържа смеха си”. Това заяви психологът Росен Йорданов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS в коментар на публичното поведение на Путин по време на тази реч.

По думите му в началото на своята кариера Путин е бил свенливия, обран, сдържан, но усмихващ се. Сега той демонстрира безизразност, сдържаност и решимост. Лицата на публиката се различават от миналогодишните, където имало и ентусиазъм, патетизъм, обясни психологът Йорданов.

„Тази манифестирана сдържаност, която трябва да изглежда, че този човек е наясно накъде отива и какво върши, не се отрази в лицата на слушащите. Сигурен съм , че те са положили усилия да изглеждат заинтересовани, но те приемаха думите му с тревога, леко униние, особено тягостно напрежение имаше на лицето на Шойгу (военният министър Сергей Шойгу), нямаше спонтанност в реакциите на публиката”, каза Росен Йорданов.

През годините той винаги е обичал да съобщава някаква гръмка новина по време на подобни речи. По темата за ядрени оръжия имаше доста разговори, допълни Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook