За да сте здрави, трябва да се храните балансирано и да приемате достатъчно качествена и свежа храна, напомнят от Vedra

Сигурно сте забелязали, че има хора, които през зимата ходят тънко облечени, пият студени напитки и са в контакт с кихащи и кашлящи, без да се разболеят. В същото време други постоянно се грижат за имунитета си, приемат витамини, обличат се добре и избягват да се събират с много хора в грипните месеци, но въпреки това все боледуват. 

Всичко е свързано с това как работи имунната система, казват от онлайн магазин Ведра Фармаси. Това е основният механизъм, който ви предпазва от бактерии и вируси и условно се разделя на вроден или придобит. Начинът на живот също е много важен, според Vedra Pharmacy, затова трябва да се спазват определени правила, чрез които ще повишите защитните сили на организма.

Как да водим здравословен начин на живот?

За да сте здрави, трябва да се храните балансирано и да приемате достатъчно качествена и свежа храна, напомнят от Vedra. Менюто е добре да бъде богато на много плодове и зеленчуци, които съдържат различни витамини и минерали. Освен тях, според специалистите на Ведра Фармаси е важно да използвате протеини, мазнини и сложни въглехидрати. Не забравяйте да включите и различни видове мазна риба. 

От Vedra предлагат да намалите сладкото и рафинираната бяла захар. Освен да се храните добре, е важно да спортувате и да се откажете от вредните навици като тютюнопушене и употреба на алкохол.

Защо са ефективни хранителните добавки?

Дори ако спазвате всички тези препоръки, е възможно да не ви достигат нужните витамини и минерали. Затова са измислени хранителните добавки, напомнят от екипа на Ведра Фармаси. Качествените добавки съдържат полезни вещества в ефективни дозировки и са формулирани внимателно за по-лесно усвояване, допълват от Vedra Pharmacy. Правилната им комбинация ще подсили имунитета и ще му помогне сам да се пребори с различните вируси. Качествените хранителни добавки и пробиотици, могат да се използват в различни моменти, когато организмът е под напрежение или усещате дискомфорт – когато се чувствате стресирани, претоварени, имате стомашно-чревни оплаквания, приемате антибиотици или сте отпаднали, казват от Ведра Фармаси. 

В онлайн аптека Ведра Фармаси можете да намерите различни мощни имуностимулатори и имунорегулатори в различни форми и с различен състав - от пробиотици под формата на таблетки и прахчета с полезни бактерии и витамини до продукти под формата на течност (или сиропи), които съдържат екстракти от био плодове или специален концентрат от био плодове, зеленчуци, ядки и билки, получен по уникален метод на ферментация.  Благодарение на тях имате повече енергия и винаги ще сте в кондиция, споделят от Vedra Pharmacy. За да сте сигурни в тяхната ефективност, е важно:

  • да са съобразени с моментното ви здравословно състояние – от Vedra препоръчват да се консултирате с лекар;

  • спазвайте указанията на опаковката, казват от Vedra – има значение дали приемате хранителните добавки сутрин, вечер, преди или след хранене. Не превишавайте препоръчителните дози, посочват още от Ведра Фармаси;

  • да знаете кои витамини изграждат силен имунитет – едни от най-важните са D, C и цинк. 

Специалистите от Ведра Фармаси напомнят, че имуностимулаторите могат да бъдат хранителни добавки или лекарствени продукти и винаги следва да се използват внимателно.