"Когато има ставка на ДДС от 9%, вероятно някой трябва да си помисли, че трябва да има и 22%", обясни синдикалистът

„Ако държавната енергетика беше разграбена като всичко в тази държава, от къде миналата година щяха да съберат средства от свръхпечалби да плащат тока на бизнеса. Когато миналата година облагаха с данък енергетиката, беше хубаво, сега, когато облагат с данък други – не е добре”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS Димитър Манолов – президент на КТ „Подкрепа” след предложението на Министерството на финансите за промяна на данъчната политика.

Той обясни, че при среща с финансовия министър Росица Велкова е разбрал, че държавата има проблем с дефицита. „Времената са сложни и единственият им резерв остава повишената събираемост”, заяви Манолов.

Относно предложението на предишния гост Васил Велев за ставка от 22% за ДДС, той обясни: „Когато има ставка на ДДС от 9%, вероятно някой трябва да си помисли, че трябва да има и 22%. Това ДДС ще го плащат хората, които си закупуват храната за деня”.

На въпроса: „Ще спрат ли измамите с въглеродни емисии” за проверката на ЕК, Манолов отговори: „Не знаем дали ги е имало, самите въглеродни емисии са една измама. Има проблем с пречистването на въздуха и това е факт”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.