Служебното правителство управлява заради неспособността да се създаде редовна власт, каза той

В защита на служебното правителство се обяви премиерът Гълъб Донев. 12 дни преди предсрочните парламентарни избори той заяви, че кабинетът е напълно готов за вота. Премиерът Донев е категоричен, че служебното правителство е свършило работата си по отношение на подготовката на вота. Донев изрази теза, че волно или неволно служебният кабинет е включван в предизборната кампания и поиска след изборите, в началото на април, да се състави парламент, който да излъчи редовно правителство. Той обясни, че заради това, че 48-ото НС не се е справило с тази задача се е наложило да има още един път служебен кабинет.

"В епицентъра на предизборната кампания сме. Всеки един от нас го изпитва в собствената си област на действия и отговорности. Налага ни се ежедневно да поправяме изкривени интерпретации за решенията на служебното правителство. 12 дни преди изборите можем да заявим ясно, че сме готови за тях. Готови ли са обаче участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят? Сега изглежда лесно. Всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята къща от карти. Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра, често с небивалици и лъжи". Това каза премиерът Гълъб Донев при откриването на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Министър-председателят подчерта, че от месеци държавата се управлява от служебно правителство, заради "неспособността на 48-ото НС да създаде редовна власт".

"Очакванията на всички са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато избраните на 49-ото НС ще вземат решения за общото ни бъдеше", каза още Донев.

 

 

Още от днешното заседание на кабинета: Чрез дерогация България ще купува от Русия части за ядрените реактори в АЕЦ „Козлодуй“. Русия е производител на цялото оборудване. Ще се изгради още един гранично-пропускателен пункт на границата със Северна Македония при Струмяни.

Директорите на НАП и Агенция „Митници“ заявиха, че има преизпълнение на събираемостта на бюджета за първото тримесечие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.