Те поставиха въпроса защо партиите не успяват да излъчат редовно правителство и оставят на заден план важните за обществото въпроси

На прага на предсрочните парламентарни избори  служебният премиер Гълъб Донев и вицепрезидентът Илияна Йотова с критики към политиците.

След словесните атаки към кабинета „Донев” заради финансовото състояние на държавата, сега беше поставен въпросът - защо партиите не успяват да излъчат редовно правителство и оставят на заден план важните за обществото въпроси.

Министър-председателят Гълъб Донев обяви, че служебната власт е готова с организацията на предсрочния парламентарен вот. Но отправи и критики към партиите.

„Налага ни се ежедневно да поправяме изкривени интерпретации за решения на служебното правителство. 12 дни преди изборите можем да заявим ясно, че сме готови за избори. Готови ли са обаче участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят. Сега изглежда лесно. Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра, често с небивалици и лъжи”, заяви Гълъб Донев.
 

Той постави и въпрос - готови ли са политиците да излъчат редовен кабинет в рамките на 49-я парламент.

„В последните месеци държавата се управлява от служебно правителство заради невъзможността на 48-ото НС да произведе редовна власт. Очакванията на всички ни са сметките да включват решения за следизборните дни, когато ще се взимат решения за общото ни бъдеще”, каза Донев.

Според вицепрезидента Илияна Йотова предизборната кампания върви вяло.

„Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации – в център, в ляво, в дясно - отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания”, заяви Йотова.

По думите на Йотова политиците не са дали и отговори за решаване на кризисни въпроси от значение за обществото.

„Как да се справим с цените, как да се справим с инфлацията? Как ще изглежда следващата есен в България? Как ще запазим цените на горивата да са поносими за българските граждани. Каква ще бъде съдбата на българския бизнес? Нищо такова не чувам”, заяви Йотова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.