„Битовата престъпност е сериозен бич за обществото, но реакцията към нея не трябва да е ожесточаване на наказанията", заяви бившият вицепремиер

„Битовата престъпност е сериозен бич за обществото, но реакцията спрямо тази битова престъпност не бива да е през ожесточаване на наказателната репресия. Ако сте наясно, че Ви грози жестоко наказание, може да преминете към лишаване от живот. В други случаи превенцията би била далеч по-ефективна”. Това заяви проф. Пламен Панайотов в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS.

Бившият вицепремиер и преподавател по наказателно право коментира правовия ред в страната. Гостуването му е и по повод юбилейното издание на списание „Юридически барометър”.

ИНЦИДЕНТ С МИГРАНТИ: Гонка с полицията завърши с един загинал и няколко ранени (ОБЗОР)

За да има каналджийство така масирано, това не може да стане без съучастието на съответни длъжностни лица – било от „Гранична полиция”, било от други служби в страната. При всяка престъпност трябва да видим какви са причините, допълни проф. Панайотов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.