Борисов е подписал вдигането на ветото над РСЗ за началото на европреговорите без да има реални стъпки от Скопие, обясни политикът

„Време е да спрем да правим експерименти с Изборния кодекс. Много пъти сме опитвали да го променим, опитахме да спрем гласовете от Турция, където могат да се правят безконтролно избирателни секции. Безумие е това, което се случва в Турция, това, което се случва в чужбина, това, което се случи с видеонаблюдението, както и това, което стана с отчитането на резултатите”. Това заяви в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Александър Сиди – съпредседател на ВМРО.

Той предполага, че сега ще има правителство, но ще страда народът.

Сиди обясни, че е гласувал с възможността: „Не подкрепям никого”. „Не си харесах никого. Гласувах действително – така, както пише в закона, и се оказа, че моят глас е оставен на бунището. Моят и на още 109 000 души. Този глас не се отчита, той не съществува в правния мир”, каза юристът Сиди.

Той уточни, че от неговата политическа формация не отчитат като грешка призива да се гласува с: „Не подкрепям никого”. Никой не може да те задължи да харесваш политическите формации, каза Сиди.

Гласовете за формациите, които не влизат в парламента, влизат в общата сума на избирателната активност, от която 4% - (105 000 гласа) правят изборната бариера за влизане в парламента. Най-малката политическа формация влиза със 103 000 гласа в парламента, припомни Сиди.

Относно вота на партия „Възраждане” той смята, че тази партия успява да хване дневния ред на хората, но не прави нищо от това, което обещава.

За вдигането на ветото над Македония, Сиди обясни, че Бойко Борисов е подписал вдигането на ветото над началото на европреговорите без да има събития в РС Македония, които да доближават Скопие и София.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook