"Сега двете първи политически сили имат една идея по-конструктивен подход към възможността да се договорят", подчерта политологът

Президентът избърза със свикването на НС. Това ми се струва, че е извън всякакво съмнение. Той вече обяви, че няма да бави мандатите. Иска всичко да мине и да замине.  Което, на мен лично ми се струва, че е породено от неговото желание, да няма много време за споразумяване и управлението на неговото служебно правителство да продължи. Това мнение изрази в предаването „Офанзива” по NOVA News политологът доцент Огнян Минчев.

По думите му в миналия парламент, чисто психологически, било очевидно, че споразумяване между двете първи партии нямало как да се случи. „Първи мандат, втори мандат, очакваше се третия да бъде даден на ДБ, за да може като посредническа партия тя да се опита да направи някакъв правителствен формат. Но мандатът беше даден на БСП и това беше някакъв предизвестен провал на възможността за кабинет”, посочи политологът.

И допълни: „Сега имаме една идея по-конструктивен подход към възможността да се договарят определени общи цели и приоритети. Различията се запазват, но подходът – чисто психологически, е малко по-различен”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.