Битите деца зад колоните на МС не могат да приемат такава коалиция, каза още той

Дали е правилна стъпка да седнеш да правиш обща законодателна програма със същите хора, за които си говорил, че са корумпирани? ГЕРБ и Борисов нямат място във властта, ПП-ДБ не могат да ги върнат. Хората не ги пратиха в парламента затова. Няма законодателна програма, която да ги обедини. Битите деца зад колоните на МС не могат да приемат коалиция ГЕРБ-ПП. Това каза бившият наказателен съдия Методи Лалов за "Офанзива".

Според него първият и вторият мандати няма да бъдат реализирани. "Изборната спирала ще бъде прекратена, малко остава хората да смъкнат доверието си от ГЕРБ, те са токсични, никой не би си признал, че би управлявал с тях. Не е ли реабилитация да седнеш до човек, за който си твърдял, че е откраднал по 10 млрд. на година за 12-годишното си управление? До вчера ПП искаха да го арестуват и съдят. Всичко това изведнъж ще се зачеркне ли? Справедливостта и възмездието няма цена", категоричен е той. И допълва, че само конституционна промяна би променила правомощията на главния прокурор, но промяна е необходима.

Методи Лалов: Арестите и претърсванията бяха незаконни, нямаше неотложност

По думите му гражданите имат нужда от практически действия днес. "ПП смекчават тона, след като обясниха, че няма да имат нищо общо с ГЕРБ. Веднъж конституционна промяна беше правена с ГЕРБ, тогава Борисов се подигра с Христо Иванов и съдебната реформа. Беше въпрос на това кой ще мигне първи - ПП го направиха. Още един-два вота и подкрепата за ГЕРБ ще спадне. ПП да направи коалиция с ГЕРБ значи да наемете Фандъкова отново да нареди жълтите павета. ГЕРБ ще започнат да разтягат и да обясняват за решенията, кое от кое по-добро", заяви Лалов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.