Идеята за ротация на председателя на НС е шантава, смята евродепутатът от ЕНП

Парламентарната група на ЕНП смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили у нас. Така се гарантира мнозинство за приемане на необходимите закони, но такава коалиция може да бъде подкрепена и от други партии, като например ДПС. След това може да се стигне и до конституционни промени. Идеята за ротация на председателя на НС е шантава. В цяла Европа се създават политически правителства, лидерът на победилата на изборите политическа сила се предлага за министър-председател - Борисов да е премиер е най-логичното. Това каза за "Офанзива" евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов. 

"Мнението в европарламента е, че сами си пречим и не можем да осъзнаем своите интереси, не можем да ги защитим и реализираме, защото не можем да се разберем помежду си. Изтървахме бързия влак преди 2 години, а уж слязохме за кратко. Вече 2 години пътуваме в пътнически влак, който спира на всяка керемида, така не можем да стигнем до целите си", коментира той. 

Йорданов: Защо Нидерландия и Австрия не критикуват за мигрантите шенгенските граници на Словения и Унгария?

Според него се търсят странни и абсурдни варианти за решаване на кризи, при положение, че политиката е отдавна описана, известна и одобрена. "Всяка партия получава резултат на изборите в своите амбиции след тях може да се разпростира в рамките на своя резултат. Ако си взел 25% на изборите, не можеш да искаш 100% от твоята програма да се реализира след изборите. Ще се разпростреш според своята черга, ПП не могат да искат повече от даденото от избирателите", заяви Йорданов. 

По думите му за втория мандат е нормално ПП да се "прегърнат" с БСП и ИТН. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.