По думите му ГЕРБ има само един полезен ход - съюз с ЕНП

Коалиционно управление ми се струва абсурдно, невъзможно и самоубийствено за двете страни. Мисля, че тази възможност е зачеркната. По-скоро ще изберат технократска форма на управление. Това каза за "Офанзива" журналистът Иво Инджев.

Иво Инджев: Киев се превърна в Йерусалим за поклонение на демократични лидери

По думите му ГЕРБ има само един полезен ход - съюз с ЕНП и респективно с ДБ. "Ситуацията ми прилича на окопна война - основните политически сили са се окопали. Грешката на тези, които имат по-силна армия е - ГЕРБ, че си мислят, че само тя може да реши въпроса. Там има дисциплина и йерархия. Недооценяват ресурса на техните противници. Познават се отлично двете страни и се дебнат със снайперисти. Правят се лични изстрели срещу определени личности, виждаме обаче, че работят на нова основа - обсъждат общи позиции. Украйна е това, което беше основа на преговорите на двете коалиции, това е спойката и големият позитив", коментира той. 

Според него всеки се домогва до народната любов през някакъв негатив. "Едните искат президентска република, други - да защитят лева, третите се борят с джендърите. Всички се правят на защитници на България от нещо лошо, което идва от Запад. В ПП има много способни хора, но никой не иска да си сложи главата на дръвника, като стане премиер. По-вероятни са избори. Всички партии правят така, че да не излязат виновни", заяви Инджев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.