Поръчката на стоки в мрежата никога не е била по-лесно, удобна и дори забавна

Интернет и електронните устройства са един от двигателите на съвременния свят. Секторът на търговията търпи значителни промени, които се отразяват на поведението на купувачите и продавачите. Пазаруването на стоки онлайн никога не е било по-лесно, удобно и дори забавно. С популяризирането на онлайн магазините, интересът към е-аптеките също се повиши значително.

Но сред разнообразието от търговци възниква и един въпрос – как да изберете на кого да се доверите? Екипът на galen.bg ви съветва да бъдете внимателни при избора си и да се спрете на надеждна онлайн аптека, от която да пазарувате.

Защо онлайн аптеките набират популярност?

В онлайн пространството ще срещнете редица търговци, които предлагат лекарствени продукти без рецепта, хранителни добавки и козметика. Сред основните причини конкуренцията на пазарната ниша непрестанно да расте, са предимствата, които този начин на пазаруване има:

  • лесна поръчка и бърза доставка – спестявате много време и усилия, когато купувате онлайн лекарства и продукти в категория здраве и красота, и ги получавате до избран от Вас адрес в кратки срокове;

  • по-лесно следене на промоции – освен икономия на време, може да се направи и икономия на средства. Може да сравните характеристиките на един артикул, който се предлага от различни онлайн търговци и да откриете най-подходящата оферта. Освен това, в интернет пространството често се пускат атрактивни промоции, които включват отстъпка от цената, закупуване на втори продукт по-изгодно и безплатна доставка, при поръчка над определена сума;

  • спокойно и удобно разглеждане на продукти – за разлика от физическите обекти, които имат работно време, с което трябва да се съобразявате, онлайн аптеките са достъпни 24/7. Може да разглеждате целия асортимент, който предлагат, в удобен за Вас час от денонощието.

Тези и още много други предимства ще получите, ако се доверите на пазаруването на лекарства без рецепта, хранителни добавки и козметични продукти в дигиталното пространство.

Как да разберем дали е-аптеката е надеждна?

За да бъдете сигурни, че сте избрали надежден сайт с качествени продукти, на който да се доверите за Вашата поръчка, трябва да проверите и съобразите следните няколко неща:

  1. Проверете дали има контакти на сайта. Преди да поръчате, винаги проверявайте информационните страници “За нас” и “Контакти”. Там са представени данни като телефони за контакт и имейл адрес, адрес на физически обект.

  2. Проверете дали аптеката участва в регистъра на аптеките в Република България. Един от най-сигурните начини да проверите надеждността на избрания от Вас сайт, е като посетите страницата на ИАЛ (Изпълнителна агенция по лекарствата). В категория “Регистри на търговци и производители”, проверете този, който касае обектите на територията на Република България. Пред Вас ще се отвори таблица, която съдържа номер, дата на регистрация, име на фирмата, адрес, дейност и прекратяване на регистрацията, в случай че има такава. 

  3. Проверете дали участва в списъка с лица, които извършват търговия по интернет с лекарства без лекарско предписание. Отново в сайта на ИАЛ изберете съответния списък. В достъпен за всеки документ ще откриете информация за наименованието на търговеца, адреса на дрогерията или аптеката, ръководителя, електронния адрес и датата на вписване.

От galen.bg напомнят да обърнете внимание на тези начини за проверка, защото така може да се предпазите от измами в интернет пространството.