Причината за тапите са ремонтни дейности

Ремонти доведоха до хаос на магистрала „Тракия“. През почивните дни там се образува километрично задръстване, а шофьори ни сигнализираха, че са чакали с часове преди да влязат в столицата. Задръстване имаше и днес. От АПИ заявиха за NOVA, че се налага движението между 11-и и 16-и километър да се осъществява в платното за Бургас заради гаранционен ремонт на фугите на мостови съоръжения. И призоваха шофьорите за търпение, тъй като нямало как работата да се преустанови и било нужно време за набиране на якост на бетонната конструкция.

Другият проблематичен участък е при мостовото съоръжение на 20-и километър в посока Бургас. Там обаче не говорим за планиран, а за спешен авариен ремонт. Много от водачите попитаха защо ремонтите са започнали със старта на летния сезон. В неделя в задръстването попада Борис, който пътува от Асеновград към София.

„Цялото разстояние ми излезе 4 часа. Това, което се случи вчера, беше наистина фрапантно”, коментира мъжът.

Добавя, че най-тежко било положението след „Траянови врата“. Движението е отбито в платното за Бургас.

„Работници не видях. В интернет пише, че трябвало да се сменят мантинели”, поясни той.

Километрично задръстване на АМ "Тракия" в посока София (ВИДЕО)

А напрегнатата обстановка довела до произшествие. „Видях кола, чиято предница беше сплескана. Някой вероятно не е спазил дистанцията”, поясни мъжът.

Вълна от коментари заля социалните мрежи. В изнервената обстановка хората подходиха с хумор. „Астрономическото лято настъпва в първата неделя с километрична тапа на „Тракия“, пише потребител.

Днес някои от водачите нарушиха правилата и навлязоха в аварийната лента. Транспортният хаос създаде затруднения и за движението на линейките. Заради започналия активен летен сезон от Пътната агенция са изискали от фирмите-изпълнители да работят по най-ключовите трасета само в делнични дни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.