То постави поредица от десет епизода, излъчвани всяка събота в продължение на два месеца и половина

Успешен първи сезон имаше „Студентското шоу“ по NOVA NEWS. Съвместната разработка между Нова Броудкастинг Груп и Нов Български Университет стана факт след оспорван конкурс между студентите на висшето училище за ново телевизионно предаване. То беше и дебютен проект на победителите в конкурса, екип от 25-ма души, а двама от тях станаха и водещи на шоуто. Повече разказва стажант-репортерът Надежда Герова.

„Студентското шоу“ представи в ефира на NOVA NEWS поредица от десет епизода, излъчвани всяка събота в продължение на два месеца и половина.

Студентски дебют в ефира на NOVA NEWS и в NOVA PLAY

„Правихме много интервюта за цялото предаване, но любимото ми може би е това с рапъра Григовор. Аз реално се свързах с него, аз се уговорих с него“, каза Калина Динева, асистент режисьор на „Студентското шоу“.

Шоуто е създадено изцяло от студенти, които признават, че това за тях е било едно истинско приключение. Главният оператор на „Студентското шоу” Боримир Бонев, Главен оператор на „Студентското шоу“ каза: „Беше доста интересно преживяване, в което всички се развихме професионално и разбрахме какво е да се работи в малко по-сериозна среда и да гоним срокове“.

Теодор Ралев, режисьор на „Студентското шоу“ каза: „Работя с огромно удоволствие с тези прекрасни хора. Може би най-отличаващото качество, което има това предаване, поне за мен, е това, че даде гласност на нещата, които интересуват младите хора, като мен самия и като моите колеги от този екип“.

От екипа на предаването признават, че ще им липсва това, което са научили един от друг докато се забавляват в процеса на работа. За втори сезон обаче е доста рано.
„Първият сезон беше предизвикателство и приключение и може би имаме нужда да го осмислим преди да сме сигурни дали ще преминем към втори такъв“, каза Калина Димитрова, продуцент и главен режисьор на „Студентското шоу“.

Венелин Иванов беше монтажист на шоуто. „Ще ми липсва много, защото свикваш с една динамика да правиш едни и същи неща всяка седмица, да говориш с едни и същи хора и в някакъв момент това приключва и сега стоя и се чудя как така нямам работа“, каза Валентин.

Създателите на „Студентското шоу“ вярват, че краят е ново начало и че тази възможност им е дала много позитивни емоции, които да запазят като един екип.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook