„Съмненията на хората са още от откриването на трупа на Митко", посочи тя

Пореден протест на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов в село Цалапица. Те блокираха кръстовище в Пловдив с настояване за справедливост и прозрачно разследване. 

Антоанета Николова, адвокат на майката на Димитър Антоанета Николова, коментира в ефира на „Здравей, България”, че действително има европейска заповед за арест на основния заподозрян Рангел Бизюрев.

Жителите на Цалапица блокираха кръстовище в Пловдив

„Съмненията на хората са още от откриването на трупа на Митко. Те считаха, че няма издадена такава заповед, тъй като резултат от издирването на Рангел – няма. С оглед на нагнетеното напрежение в понеделник подадох молба, за да поискам разрешение от прокурора да се запознаем с европейската заповед за арест и експертизата на трупа на момчето. Още следващия ден прокуратурата разреши това. Майката се убеди, че такава заповед има”, посочи Николова. 

„Важно е дали въз основа на този документ, изпратен до съответната държава член на ЕС, Рангел ще бъде доведен в България, за да бъде съден. Важно е и дали двамата братя Динкови, които имат обвинение за лично укривателство, ще бъдат с такова до края на наказателното производство или то ще бъде преквалифицирано като съучастници. Говорих с много хора от Цалапица, никой не вярва в тезата, че са стоели безучастно и са гледали как Рангел нанася смъртоносния побой”, посочи тя.

"По темата за РПУ-Стамболийски се занимавам още от 2020 г., от катастрофата в Кадиево на 11 ноември 2020 година, когато загинаха Тодор Бараков и Виктор Василев. Некадърните разследвания, които се провеждат сега, не са дебюта на РПУ-Стамболийски. Тогава по същия начин не бяха иззети записи от камери, не бяха издирени свидетели. Родителите на загиналите деца търсиха свидетели по автогарите, имаше доклад, възложен по искане на министъра тогава Бойко Рашков", разказа Антоанета Николова. 

По думите ѝ тогава са констатирани множество нарушения на полицаите. Николова заяви още, че в писма до нея директорът на ОД на МВР- Пловдив е посочил, че няма да ги накаже.

"В настоящия случай от РПУ-Стамболийски отново са подходили некомпетентно, след като на 22 юли двама души са се явили в полицията да кажат, че Рангел Бизюрев е търсил Митко да го бие. Единият полицай е казал, че Митко е на афтърпарти, ще се върне и въобще да не ги занимават", заяви защитата на семейството. 

Повече гледайте във видеото.