Това посочи от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов вместо декларация при откриването на есенната сесия на Народното събрание посочи, че след няколко часа българин от Гърция – Милан Димитров, ще бъде екстрадиран от Гърция в САЩ на базата клетвена декларация от американски прокурор по обвинения, че извършвал търговия, която нарушава американските санкции срещу Русия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Няма доказателства, американският прокурор, но вярва. Само на базата на тази вяра, гръцкият съд взема решение българинът да бъде екстрадиран", посочи Костадинов от парламентарната трибуна. 

Той обяви, че е поискал съдействие от МвНР, но не е последвала никаква реакция в рамките на 45 дни - от момента, в който се е разбрало за този случай до момента. Костадинов подчерта, че депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев в момента е в Гърция, за да помогне на Милан Димитров.

БСП: Това правителство е на дълбоката държава, демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност

"Къде е българска държава? Какво е българска държава? Това тук, отпред, тези хора, седнали, те ли са българска държава? Които получават, между другото, заплатите си от Милан Димитров и още няколко милиона българи като него. Които обаче в момента, в който този, който им плаща заплатата бъде поставен в такава неприятна ситуация, изведнъж рязко забравят за своите задължения към своя работодател. Защо? Защото от другата страна стои представител на най-силната сила в света, който казва "Аз вярвам, че този български граждан е виновен. Нямам доказателства, но вярвам", заяви лидерът на партията. 

ДБ: Създадохме с напрегнат компромис кабинет, за да възстановим парламентарната република

"Уважаеми сънародници, това е симптом за разпада на държавността. Тук,  в тази сграда, която би трябвало да символизира законодателната мощ и сила на българския народ, би трябвало да има хора, които да мислят преди всичко за българския национален интерес. А българският национален интерес означава преди всичко закрилата на всеки един българин, независимо къде се намира той. На първо място, разбира се, тук в България. И на второ място - където и да се намира по света. Това в момента липсва, което обуславя и скептицизма на българите към така наречената ни държава, която една огромна част от нашите сънародници просто не приемат за своя. И поради тази причина не отиват да гласуват, което пък между другото е безкрайно желано от представителите на антинационалния елит, защото колкото по-малко хора отиват да гласуват, толкова по-добре", подчерта Костадинов. 

Депутатите се събраха за първо заседание след лятната ваканция

"Досега, в нашата история, винаги България е излизала от големи войни с национална катастрофа. Винаги. Сега обаче, за съжаление, сме на път да влезем в голяма война с национална катастрофа, от която изходът вече ще бъде летален за българската държава", категоричен е лидерът на "Възраждане".

Още по темата гледайте във видеото.