По думите му благата и комуналните услуги трябва да се върнат в ръцете на Столичната община

Цяла София е концесионирана, големите пари от години управляват столицата, а обикновените хора нямат достъп до благата, които предоставя Столичната община. Това заяви в „Денят на живо с Наделина Анева” Иван Таков, кандидат за общински съветник от местна коалиция „БСП за България”.

По думите му столичани са били излъгани: гласуваш за ПП-ДБ, а ще получиш ГЕРБ в общината. Няма да позволим сглобката да се репликира и в Столичната община, заяви Таков. Коментира, че в лицето на Ваня Григорова София има алтернативния кандидат за кмет.

Благата и комуналните услуги трябва да се върнат към Столичната община, призова Таков.
Определи бюджета на столицата за тази година като слаб и затова не са го подкрепили. Този бюджет е абсолютно неадекватен, заяви Таков. Допълни, че през цялото време се чува, че няма пари, а през 2022 г. 200 млн. лв. от капиталовата програма на Столичната община не са били изразходвани, въпреки че проекти има. Критикува, че не са изразходвани средства за квартални ремонти.

Александър Маринов: Стартира подписката за референдум за националния празник

Таков поиска да бъдат дадени повече средства на районните кметове. Видя се, че когато се гласува програмата за тротоарите – 120 млн. лв., много от районните кметове успяха да изразходват средствата ефективно и моментално, каза Таков.

В бюджета на столицата за следващата година Таков призова да се обърне повече внимание на кварталната инфраструктура, да се подобрят инвестициите в здравните заведения, а също така най-сетне да бъде намерено решение на проблема с недостига на места в детските градини.

Проф. Габровски след 50 години в неврохирургията: Посветих се на медицината след лична трагедия

„Не може преди 12 години, когато г-жа Фандъкова застъпи за кмет, да имаме 10 000 деца извън детските градини, а през 2022 г. да имаме недостиг от 11 000 деца”, заяви Таков.

Даде пример, че бюджетът за чистота е нараснал почти двойно, а градът продължава да е прашен и мръсен.

Коментира, че ситуацията в „Топлофикация – София” продължава да бъде проблемна. По негова оценка задълженията на дружеството гонят 2 млрд. лева. Изрази притеснения, че няма да се намери инвеститор, който да задели средства за модернизацията на топлофикационното дружество, предвид задълженията му.
Призова да се смени философията и моделът на управление.