Според него то е безмислено

Блокадата на магистрала „Тракия“ и „Хаинбоаз“ остава.  Скандал в пленарна зала заради продължаващите протести на енергетиците. Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов скъса от трибуната на парламента приетото решение относно сключеното споразумение за енергетиката. В декларация от името на парламентарната група, Йорданов посочи, че в сряда „след едно извънредно заседание, това Народно събрание, е приело едно решение, което е безсмислено“.

 

Седми ден блокада на „Тракия”, синдикатите очакват провокатори

„Когато спорят две страни, в случая - управляващи и протестиращи, за да има решение, трябва да има съгласие и от едната, и от другата страна. Това, което наблюдаваме, е, че при това решение има съгласие от страна на управляващите, а другата страна в момента е на магистралите. „Хаинбоаз“ и „Тракия“ са затворени“, заяви Йорданов. 

В процедура по начина на водене Васил Стефанов от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заяви, че г-н Йорданов е скъсал пет от шестте искания на протестиращите, които са дошли на преговорите. Йорданов посъветва депутата от ПП-ДБ да отиде при протестиращите.

„Постъпило е предложение от името на БСП. Те настояват в работата на Народното събрание да бъде включен проект на решение за задължение на Министерския съвет да одобри  нови териториални планове за справедлив, енергиен преход във въглищните райони в Стара Загора. Иска се това да е точка първа за днес”, заяви председателят на НС Росен Желязков.

„Фактът, че искате да го подложите на гласуване, означава че няма да го приемете. Това, което те искат, е плановете да бъдат върнати в България, преразгледани и тогава да бъдат изпратени”, уточни Георги Свиленски от БСП .

Източник: Десислава Антова, БТА