Той настоя за съд и затвор за държавна измяна

„Вотът на недоверие не мина и в рамките само на няколко секунди след това мнозинството в парламента демонстрира своята арогантност и неадекватност, която е убийствена за българската държава, и която наблюдаваме повече от 4 месеца. Всеки един вот на недоверие има своя смисъл”. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него оставка е най-малкото, което трябва да последва. Костадинов настоя за съд и затвор за държавна измяна.

 „Изведнъж се оказа, че трябва спешно да бъдат приети две декларации, които не са обсъждани в Комисията по външна политика, която ще заседава в почивка веднага след вота на недоверие“, добави Костадинов. Той посочи, че този път няма Председателски съвет, където това да бъде обсъдено. Лидерът на „Възраждане“ е категоричен, че партията няма да участва в гласуването на двете декларации за войната в Близкия изток и за Грузия. Причината - начинът, по който се действало, и фактът, че, според Костадинов, те не изразяват българската гледна точка.

ПРОВАЛ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ: Кабинетът „Денков” оцеля

Костадинов допълни, че в Грузия има две републики, които не са признати от нас, но са признати от Руската федерация. „С подобен акт ние допълнително влошаваме отношенията ни с Руската федерация, които и без това са вече може би на прага на войната“, каза още той. Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че конфликтът в Близкия изток е толкова голям, че „като нищо може да пламне нов голям световен конфликт”.

Костадинов заяви, че ще подкрепи и втори вот на недоверие срещу правителството, но той трябва да бъде внесен след края на предизборната кампания за местните избори.

Източник: БГНЕС