„Псевдодемократите, които ни управляваха, посегнаха на парковете и градините”, заяви Комитова

Моята визия за София и на партията, която ме е издигнала, е „чист, зелен град, удобен за живеене и работа”. Това заяви в „Денят на живо с Наделина Анева” Виолета Комитова, кандидат за кмет на столицата от „Български възход”.

"Панелните квартали са бъдещето на София", заяви Комитова. Според нея това се дължи на хубавата планова схема, удобните жилища, наличието на зеленина в междублоковото пространство.

По думите на Комитова има презастрояване в южните квартали на София, без да е развита съпътстващата инфраструктура. Тя изтъкна, че има грешки в градоустройството – например с разполагането на големите търговски центрове в широкия център на града, което е натоварило допълнително с необходимостта от паркоместа. „Това градоустройствено решение не помага нито на моловете, нито на града”, заяви Комитова.

За проблема с презастрояването кандидатът за кмет на „Български възход” посочи, че то е заложено в Общия устройствен план на София още през 2009 г.

Александър Загоров: За политиците трябва да има училище по енергетика

„Когато в една територия се заложи високоетажно строителство с голям коефициент на интензивност, ние натоварваме територията с много разгъната застроена площ. След нея идват хората или работните места и започват проблемите”, изтъкна Комитова.

Според нея има рязко намаляване на залените площи в София. Тя цитира данни, според които на всеки жител на София се полагат 18 кв. метра зеленина, при 25 кв. метра преди. Също така се обяви за планиране на най-важните нужди на районите.

Проф. Григор Димитров, НЗОК: Българите доплащат 3 млрд. лв. годишно за лекарства

„Всеки районен кмет би трябвало да определи приоритет за своя район, с който да претендира към бюджета на Столичната община и да бъде включен в програмата за следваща година. По този начин ще питаме гражданите кой е най-важният въпрос за тях, но и ще можем да планираме разходите в бюджета на Столичната община”, заяви Комитова.

Целия разговор гледайте във видеото.