Коментар на социолога Светлин Тачев

Пореден скандал ще опорочи изборите. Това каза в предаването „Денят на живо” с Наделина Анева по NOVA NEWS, социологът Светлин Тачев, в коментар на писмото на Андрей Цеков до кметовете, с което посочва кои лица, заличени от списъците за гласуване, могат да бъдат извадени от тях.

„ЦИК трябва да се произнесе. Трябва да се действа спрямо законите”, каза Тачев. Според него казусът е абсурден. „Нека видим как институциите ще се задвижат и дали ще успеят да не произведат нов скандал”, допълни той.

Машините за гласуване тръгнаха към избирателните секции

Според него липсата на директен сблъсък между кандидатите в София е загуба за избирателите. „Когато отказваш да се явиш на дебат остава съмнението, че не си достатъчно подготвен. Този дебат трябваше да се състои, той показва сблъсък на идеи”, каза социологът.

„В София няма битка статукво –промяна, а битка между човек на труда срещу човек на бизнеса. Това е класическа битка между ляво и дясно”, подчерта Светлин Тачева.

Според него ако ПП-ДБ загуби София, Борисов ще е в ситуация, в която ще може да изисква повече. „Ако спечелят София, ПП-ДБ ще имат възможност да мобилизират гласоподавателите си и така да си върнат част от подкрепата.

Повече гледайте във видеото.