От ведомството твърдят, че има добър диалог между федерациите

„От Министерството на младежта и спорта осъждат всяка форма на вандализъм, насилие и агресия, до които се стигна вчера в самия център на София. От Спортното ведомство се противопоставят и на превишаването на права, делегирани на представители на органите на реда, чиято основна мисия е защита на сигурността на гражданите и спазването на демократичните права”. Тази позиция изпратиха до NOVA от ведомството. Повод за тяхната позиция е снощният протест на различни футболни агитки срещу ръководството на футболния съюз, който се разрастна с изгаряне на кошове за боклук, арестувани за хулиганство, петима ранени полицаи. Протестът беше по времето на мача България-Унгария, който завърши с равенство, а на стадиона не беше допусната публика. 

Калин Стоянов: Не приемам действията на единици служители, които превишиха правата си, назначена е проверка

Същевременно от там изтъкват правото на мирен протест, но когато се прекрачи границата на цивилизования протест и има насилието, се навлиза в полето на антиобществените прояви. „А те не кореспондират с основните функции на спорта, обединяващ всички нации по света под мотото за мир и разбирателство”, обясняват от екипа на министър Димитър Илиев.

След безредиците в София: Каква е реакцията на ръководството на БФС

"Добрият диалог и сътрудничество със спортните федерации доказват, че системата на спорта функционира нормално, напълно осигурена е финансово и организационно и се надяваме на все повече високи спортни постижения", се казва в позицията на ведомството.

Борислав Михайлов е на разпит в Антикорупционната комисия