Комисията за полицейското насилие към НС е законно избран орган, смята той

Не е ясно дали не е била издадена заповед на полицията за проявената агресия по време на протеста. Мнението е на журналиста Асен Григоров, изразено в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Той смята, че създадената комисия за полицейското насилие към народното събрание е законно избран орган, тъй като няма да раздава присъди и да отправя обвинения. По негови думи голяма част от фактологията е останала неясна.

Обявиха дата за следващия Изпълком на БФС

Асен Григоров коментира и одобрения днес от правителството бюджет за 2024 година. Той смята, че в споровете около бюджетната рамка няма нищо драматично. Таксите от „Газпром“ трябваше да отпаднат от бюджета и това се случи, каза журналистът. По негови думи философията на Асен Василев е да има трайно повишаване на най-ниските доходи. Ако синдикатите се съгласят с бюджета от самото начало те ще загубят тежестта си, смята Григоров. 

Очаква се от сериозните политически партии да имат по-смирен и по-ефикасен начин на политическо общуване, нивото трябва да е доста по-различно от настоящето, каза още Григоров.

Повече гледайте във видеото.