Българският вътрешен министър изрази виждане, че е възможна промяна в позицията на Нидерландия

Оптимист съм след проведените днес срещи. През следващите дни и седмици предстоят много активни разговори по отношение на това дали страната ни ще бъде приета в Шенген. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след участието си в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи", който се проведе днес в Брюксел.

Калин Стоянов: Не бива да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците

„Провеждането ѝ е съществен напредък, резултат от огромните усилия на българското правителство. Този път в мисията участваха също австрийски и нидерландски експерти. Заключението на доклада е, че България продължава да изпълнява всички условия за приемане в Шенгенското пространство", заяви министър Стоянов и подчерта редицата индикации в доклада за това, че страната ни се движи по правилния път.

Българският вътрешен министър изрази виждане, че е възможна промяна в позицията на Нидерландия до края на т.г. въз основа на положителния доклад за готовността на страната ни за членство в Шенген: „Нидерландският колега също отчете напредъка, който имаме през последните няколко месеца, и заяви, че след като анализират доклада, ще вземат решение".

Източник: БГНЕС