Това каза лидерът на ГЕРБ

Брюксел работи правилно, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с кметове от Старозагорско, коментира новината, че страната ни ще бъде приета в Шенген по вода и въздух през март. По думите му консултациите по темата не са спирали в ЕС. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че страната ни е затегнала контрола по границите и вече гледа в посока влизане в еврозоната.

Шенген по вода и въздух: Остава под въпрос кога България ще чуе „да” и за сухопътните граници (ОБЗОР)

Той коментира и гласуваните средства за отделните общини у нас. „Всички колеги, които подкрепиха бюджета, могат спокойно да се похвалят на хората, които са гласували за тях по места”, посочи Борисов. По думите му шансът проходът „Хаинбоаз” да бъде разширен и пътят Русе-Велико Търново да бъде изграден е над 90%. Планира се изграждането и на още един мост над река Дунав.

Борисов коментира и новината, че България може да изпрати свои военни кораби в Червено море. Тя беше съобщена от министъра на отбраната Тодор Тагарев, а мисията, по думите му, е страната ни да помогне в борбата с пиратството в региона. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че това няма да се случи, защото крайното решение зависи от Народното събрание. Според него българският народ не желае страната ни да става част от каквито и да е военни действия.

Повече гледайте във видеото.