Гледайте романтичните комедии „Свалячът Хал“ от 12.30 ч. и „Къде покриха Морган?“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще стартира с класическата комедия „Свалячът Хал“, режисирана от братята Боб и Питър Фарели, в която участват Гуинет Полтроу и Джак Блек. Лентата ще ни разкаже историята на Хал Ларсен, който е най-повърхностният човек на земята. Той открива красотата само у супермоделите и по лъскавите списания. Първото, което го грабва у една жена, е външният вид. Не би ходил с жена, която няма перфектно тяло. Хал се превръща в непоносим сваляч, след като чува последните думи на умиращия си баща. На смъртния си одър той кара сина си да обещае, че никога няма да се влюбва и ще излиза само с красиви жени. Хал стриктно следва бащиния завет и животът му се превръща в поредица от кратки забежки с безинтересни красавици.



Но един ден, арестуван в повреден асансьор, след импровизирана хипноза от гуруто за самопомощ, младият мъж получава невероятен дар – от този момент той вижда само вътрешната красота на жените. И тогава се появява Розмари (Гуинет Полтроу) - доброволка в Корпуса на мира с наднормено тегло… Единствено Хал не вижда огромното й, гротескно безформено тяло, а прекрасната й душа и се влюбва до уши. Истинско или въображаемо е чувството му? Ще продължи ли идиличната им романтична връзка и какво ще стане след като магията се развали? Хал трябва да се изправи срещу една непозната Розмари и да научи един от най-важните житейски уроци.

Кино маратонът продължава от 14.50 ч. с Хю Грант и Сара Джесика Паркър, чиято любовна и брачна история е изправена пред огромно изпитание. Романтичната комедия „Къде покриха Морган?” е дело на Марк Лоурънс – известен с лентата си „Срок на влюбване”, който се завръща към добре познатата му тема за неизбежните промени в една семейна двойка, предлагайки една алтернативна гледна точка за семейна терапия.

В лентата Хю Грант и Сара Джесика Паркър влизат в ролите преуспялата двойка на Пол и Мерил Морган от Манхатън. Животът им изглежда перфектен с едно единствено изключение – бракът им се разпада катастрофално. Проблемите в личния им живот обаче са нищо, в сравнение с това, което двамата преживяват – ставайки неволни свидетели на убийство и превръщайки се в мишена на наемен убиец. Семейство Морган стават част от програма за защита на свидетели и биват транспортирани в малко градче в Уайоминг. Възможно ли е след всичко случило страстта по между им отново ще се разпали?

Не пропускайте развръзките в романтичните комедии „Свалячът Хал“ от 12.30 ч. и „Къде покриха Морган?“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA