Звездата беше задържана на летището в Мюнхен

Германските митничари освободиха след кратко задържане актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер. Той беше арестуван на летището в Мюнхен в сряда, защото не декларирал луксозен часовник, въпреки че планирал да го остави на територията на Европейския съюз.

Задържаха Шварценегер на летище в Германия заради луксозен часовник

Роденият в Австрия Шварценегер в крайна сметка успял да продължи пътуването си, обяви говорител на главната митническа служба в Мюнхен в сряда вечерта. Звездата получила обратно и часовника си, след като платил мито за него.

„I'll be back” - репликата, която промени живота на Арнолд Шварценегер

Срещу Шварценегер, световен шампион по културизъм, холивудска звезда и бивш губернатор на Калифорния, е образувано наказателно данъчно производство. 

Шварценегер пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него инициатива за климата. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Конър Макгрегър за живота преди ММА, най-тежката травма и глада за победа (ВИДЕО)

„Ако стоките останат в ЕС, трябва да платите данък и мито за тях - това важи за всички“, каза говорителят на митниците в Мюнхен и допълни: „Ние се заехме с казуса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург“.

Арнолд Шварценегер показа необичайните си домашни любимци (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Шварценегер е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, комедия от грешки, от която би излязъл много забавен полицейски филм. Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането ѝ в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората“, се казва в изявление на Инициативата за климата. 

След 57 години: 19-годишен подобри рекорда на Шварценегер

Източник: БТА, Христо Кьосев