"Ротацията е договор между доскоро враждуващи олигархични групи", заяви лидерът на КОД

Не мисля, че някой ще иска импийчмънт на Румен Радев за нарушаване на Конституцията, заради призива му конституционните съдии да не полагат клетва. Ако Конституцията се нарушаваше с подобен род изявления на президента, премиера или на лидерите на парламентарното мнозинство, отдавна нямаше да има нито един на поста си. Историята с това дали Радев е отишъл някъде или не е част от целия политически театър, който се играе. По-важно е какво се случва зад кулисите и кои са кукловодите. От няколко години живеем не в демократично управлявана държава, а в типична олигархия. Това каза лидерът на КОД д-р Петър Москов в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

По негови думи няма значение какво ще се случи с ротацията, защото хората, които участват в нея не са тези, които взимат решения. Той посочи, че тези, които взимат решенията са „зад кадър“. „Това не е политически съюз, който води до целите на избирателите, а договор между доскоро враждуващи олигархични групи. В името на овладяването на икономическата и политическата власт те решиха да спрат враждата помежду си и кръстиха това „сглобка“, заяви Москов. Той посочи, че капитулацията е и „пред левичарския дневен ред на управлението на Европа и в икономически, и в ценностен план“.

Желязков: Ротацията ще се реализира през март, процесът се дискутира прозрачно и предвидимо

Лидерът на КОД каза, че срещу тази „олигархична сглобка, наричаща себе си евроатлантическа“, има алтернатива, която е лява и антиевропейска в лицето на БСП, „Възраждане“, „Левицата“ и президента Радев.

Петър Москов заяви, че „либерална олигархичната сглобка и лявата антиевропейска алтернатива имат нужда от дясна, проевропейска и консервативна такава“. „КОД има за цел да търси съюзници за такава алтернатива, иначе ще продължим да живеем в този разказ“.

Пътят на Атанасова и Белазелков към Конституционния съд

За сагата в Столичния общински съвет Москов каза, че не може да има политическо мнозинство на „Синя София“ с ГЕРБ и хората, които са издигнали „десарски клан“ да ръководи София. „Можем да бъдем част от решението и да започне да работи администрацията“

Повече от разговора гледайте във видеото.