Под сградата открили километричен тунел, водещ до пристанището, разказа още той

Животът в Еквадор се превърна в истинско изпитание. В страната е въведено извънредно положение, след като главатарят на един от най-мощните накрокартели в страната успя да изляга от затвора. Темата коментира журналистът и университетски преподавател Владимир Стоичков в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS. Той каза, че няма разлика в ежедневието му, но има повече полиция по улиците.

Размириците в Еквадор: Насилието нараства (ВИДЕО)

Хосе Виламар - „Фито“ стана известен с това, че никой не знаеше, че е избягал от затвора. Той е посланик на един от мексиканските картели, каза журналистът. Той обясни, че познава затворите в Еквадор и разказа какви са условията там.

Журналистът разказа за откриването и конфискуването на 21 тона кокаин. Той обясни, че те са били намерени в хасиенда. А под нея е намерен километричен тунел, водещ до пристанището. По него можел да мине малък камион.

„Основните картелите са мексикански, колумбийски, но говори се за различни мафии, свързани с други такива“, посочи Стоичков.

Гостът обясни, че гласуването в Еквадор е задължително и се налагат глоби за негласуване. Реалните гласове на настоящия президент са 20%, поясни той.

Повече гледайте в разговора.