Вярваме в независимостта на българските институции

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков призова настоящия състав на независимата по закон Комисия за защита на конкуренцията да не взема решение за придобиването на „Булсатком” от United Group. Изявлението на Петков беше направено часове след публикация в онлайн изданието „Медиапул”, според която утре регулаторът ще одобри сделката. Призивът идва и седмица след станалата публично достояние среща между него и бизнесмена Спас Русев, който стои зад „Булсатком”.

„Ако това е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между United Group и „Булсатком” – това много ни притесни. Ако наистина вземе решение без никакъв коментар...”. На въпрос дали той иска КЗК да се мотивира, или да не вземе решение, Петков заяви: „Когато се знае, че регулаторите трябва да бъдат сменени и когато знаем, че става дума за докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия…”. Запитан защо повдигат проблема с ръководството на Комисията сега, при положение че ръководството ѝ е с изтекъл отдавна мандат, съпредседателят на ПП посочи: „Точно така - не трябва да чакаме нито ден повече”.

След думите на Петков United Group излезе с позиция:

Възможно ли е днешното изказване на Кирил Петков да има пряка връзка със срещата му със Спас Русев в столичен хотел - темата следим и утре.