„Имиджът на президента върви надолу, надолу и надолу, но все още има такъв", смята Владимир Йончев

Политическите престрелки между Делян Пеевски и Румен Радев коментираха в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS журналистите Валентина Войкова и Владимир Йончев.

„Надявам се тези престрелки да не останат непроверени, просто на думи. Струва ми се, че е крайно време институциите да започнат да си вършат работата и политиците да не си говорят безнаказано и да си хвърлят обвинения в пространството, разчитайки, че ще бъдат забравени. Да има последствия и решения, които да бъдат публично оповестени”, призова Войкова.

„Нищо в юридическия смисъл няма да се получи и няма никой да започне проверка срещу президента. Той има имунитет от това, което се случи, когато предишният прокурор – Иван Гешев, му прати проверка. Тогава избухнаха протести", смята Йончев.

Пеевски: Президентството се е превърнало в централа на партия

Според Войкова импийчмънтът няма да доведе до нищо, тъй като процедурата е много сложна. „Пеевски повдигна темата за кеша в Президентството. Кои обаче му пригласят е много любопитно. ГЕРБ стоят доста балансирано, не взимат рязко отношение по темата. ПП също, но Корнелия Нинова се появи като играч, който поде темата”, каза още тя.

И допълни, че Румен Радев е слязъл на нивото на ниското, мръсно политическо говорене. „Ако му бях съветник, щях да кажа, че не бива да влиза в този диалог, а просто да каже, че институциите трябва да си свършат работата”, поясни Войкова. Според нея това ще се отрази на имиджа му.

Денков за "Трети март": Ако има партиен проект, трябва да е отделен от Президентството

„Имиджът на президента върви надолу, надолу и надолу, но все още има такъв. Струва ми се, че все още има доверие около него и може се сформира проект”, каза от своя страна журналистът Йончев.

На въпрос доколко е реалистично нов политически субект да вземе участие на евроизборите, двамата отговориха по следния начин:

„Това ми се вижда лишено от логика. Не ми се вярва, няма достатъчно време да се стигне до нов политически проект, който да осъществи нещо. Не знам кой трябва да дойде, така че да събере сериозен заряд и да изкара хората до урните да гласуват за него”, смята Войкова.

„В София проработи около Ваня Григорова тази сглобка. Тя беше кандидат много повече на средите около президента, отколкото на самото БСП. Нинова с нежелание я изтърпяваше. Обща сглобка между Радев и БСП може да вкара двама, трима евродепутати, а ако играят поотделно няма да има нито един”, поясни Йончев.

Целия разговор гледайте във видеото.