Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

След серия от скандали, обвинения в полицейско насилие и разследвания – системата на МВР се оказа в ремонт. Освен уволнения и наказания, от силовото ведомство решиха, че ще започнат и масови обучения на вече обучените полицаи. Кои са слабите звена в редиците на МВР и какво ще се промени в силите на реда? Отговорите тази седмица в „Темата на NOVA” търсят журналистът Иван Кънчев и операторът Николай Кънчев.

„Вирусни уравнения” в „Темата на NOVA“

Само за последните няколко години са заведени десетки дела заради конфликтни ситуации при протести и гонки на пътя. Граждани твърдят, че са били жертви на полицейски произвол. А за същия период няколко униформени губят живота си при преследване или конфликти с нарушители. От МВР признават, че пробойни има, а решението се криело в по-добрата подготовка на полицаите.

Екипът на NOVA влиза там, където вече се обезоръжават опасни престъпници и текат тежки спасителни операции, но не в реални условия, а като учебна симулация. Какво може да се случи по време на истинско патрулно дежурство? От първо лице разказват и полицаи, и хора, пострадали при схватки с униформени.

Гледайте „Система в ремонт“ в „Темата на NOVA“ на 3 февруари, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.