Отива се на вариант с временен председател на съвета, заяви още той

Ако до 13 февруари не изберем председател на СОС, ще възникне въпросът за легитимността му. Дневният ред на столицата ни притиска и иска своето. Отива се на вариант с временен председател на съвета. През периода, в който ще управлява, политическите сили ще влязат в преговори за излъчване на мнозинство. Това заяви общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков за "Офанзива с Любо Огнянов" .

"ПП–ДБ–СС и ГЕРБ–СДС изобщо не разговаряха, ситуацията беше патова. В последно време всички седнахме на една маса, с много малки изключения, и лека-полека се преодоляват различията, тонът става по-умерен. Кандидатите да внимават какво говорят по време на кампания, защото думите много тежат впоследствие и проблемите се прехвърлят на столичани. Търсим разум, за да се избегне криза", смята той. 

Вили Лилков за блокажа в СОС: Причината е неизживяната предизборна кампания

По думите му е стряскащо да липсват 15 флашки от изборите. "При 90% разлики от машинното гласуване и хартиените протоколи, това действително е проблем", призна Лилков. 

Според него целенасочено българският елит е ликвидиран след 9 септември. "Синовете на райна Княгиня са ликвидирани, също и племенниците на Бачо Киро и Иван Вазов. От репресиите на комунизма не остава незасегнат нито един сегмент от българското общество", припомни политикът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.