„Община е неплатежоспособна в момента”, заяви Методи Байкушев

Какво се случва близо 100 дни от управлението на новите кметове из цялата страна. В „Срещу течението” Евгений Генчев се връща на някои от местата, които посети преди изборите. Започваме с Благоевград. Пред камерите ни застана кметът Методи Байкушев.

„В деня след изборите получих 2 обаждания от финансовия отдел на общината, откъдето най-добронамерено ми казаха, че трябва да отида, за да ми кажат какво реално е финансовото положение. Оказа се много по-тежко, отколкото си мислех. Има неща, които не се виждат в официалните данни. Това, което наричам дупка, са пари, които трябва да се намират по сметките на общината, но не се. Всяка година е имало много голям дефицит и кметовете са били принудени да посрещат текущите разходи. Община е неплатежоспособна в момента”, поясни Байкушев.

Методи Байкушев: 17 млн. лева са дълговете на община Благоевград

На критиките от предишния кмет – Илко Стоянов, Байкушев отговори така:

„Компетентните органи ще си кажат думата. Тече проверка от Агенция Държавна финансова инспекция”. Смятам, че има изход от ситуацията. Очаквам тази година да съберем 28 милиона лева, тъй като увеличихме данъците и таксата за смет”.

Какъв е изходът от тази ситуация - вижте какви идеи даде кметът на града. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.