Те са захранвани със слънчева енергия и са по-евтини от изграждането на постоянни съоръжения

Кенийска правителствена агенция помага на ученици от семейства с ниски доходи да получат достъп до лаборатории за часовете си по природни науки. Производителят изработва мобилни лаборатории, захранвани със слънчева енергия, които са по-евтини от изграждането на постоянни съоръжения, предава Voice of America (VOA).

Пол Гитаига е учител в кенийската академия "Утавала". През по-голямата част от кариерата си като учител по природни науки той преподава само теория. Гитаига казва, че създаването на лаборатории е непосилно за училището, в което преподава. Но въвеждането на мобилен вид ще подпомогне образователния процес.

"Университет за хората" предлага онлайн обучение на студенти от цял свят

Училищата могат да закупят лабораториите за около 1000 долара. Производителят School Equipment Production Unit (SEPU) посочва, че това е значителна разлика, в сравнение с близо 20 000 долара, които струва изграждането и оборудването на постоянна лаборатория. Освен това се произвеждат и в Кения, допълва компанията.

Над 500 мобилни лаборатории са разпределени в училищата в страната. Всяка една е много добре оборудвана, а към нея има и пожарогасител.

По данни на Световната банка разходите за образование са един от главните финансови проблеми в Кения и подобни нововъведения са изключително полезни, предава Voice of America (VOA).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: Voice of America (VOA), vesti.bg