Разкрита е и оранжерия за марихуана

Масирана акция срещу наркоразпространениетоето тече в цялата страна, научи NOVA. Антимафиотите са разбили канал за трафик на дрога. 

Специализираните полицейски действия са проведени на територията на областите Благоевград, Бургас и Пловдив и са в резултат на извършена предварителна оперативна и издирвателна работа. В рамките на акцията спецполицаите са осуетили сделка за 30 кг марихуана и са задържали общо шестима български граждани – четирима в Банско и по един в Пловдив и Бургас. Операцията продължава. 

В Шумен при претърсване на къща е разкрита оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана. Иззети са 15 растения, достигащи височина около 50 см. Конфискувано е оборудването за отглеждането на наркокултурата - високотехнологични лампи, специално пригодени палатки за насажденията, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, както и торове и препарати. Намерени са около 2,5 кг суха маса, дала характерната реакция на канабис при извършения полеви наркотест. При извършени процесуални действия и на друг адрес в града, антимафиотите са иззели няколко грама разфасована за продажба марихуана, разпределена в 15 пакетчета.

По случая за срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 19 и 26 години. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase