Защо след тежката катастрофа, разминала се по чудо без жертви, няма наказани?

Мъж от Троян чака две години да тръгне делото срещу моторист, който го помел на пътя. Пострадалият едва оцелява. Виктор Комитов все още се възстановява психически след инцидента, но търси справедливост, а по думите му - не я получава.  

Бавно правосъдие: Защо изготвянето на експертизи след тежки катастрофи отнема години

„Карах си мотора в моята лента и срещу мен излязоха други двама мотористи. Единия ме блъсна почти челно. Глътнах си езика, бях със счупена лява ръка и премазан крак. След 2 дни установиха извършителя, който всъщност беше избягал от мястото на инцидента. Иззеха му превозното средство. Експертиза доказа, че по моя мотор е намерено парче от неговата предна гума. Мъжът се казва Мирослав Славков – международен шофьор е и има финансови възможности, мисля че се опитват да го отърват”, разказа в ефира на „Здравей, България” Комитов. По думите му е имало свидетели, но не всички са разпитани, а защитата, която се е изправила срещу него, е определена като „Нотариуса на Ловеч”.

Майката на пометения Иван в Бузовград: Да видиш детето си в ковчег е най-страшното нещо на света

„Прокуратурата отказва да образува дело. Два пъти получих постановление от прокурора Красимир Йоловски, че няма да образува досъдебно производство. Обжалвам го и след това пада в съда в Троян”, поясни Комитов.

Мъжът твърди, че на мястото на инцидента са присъствали други двама мотористи.

„Единият е бивш служител на МВР. Най-вероятно е имал взаимоотношения със спрягания за „ловешкия Нотариус", каза още пострадалият.

От Окръжната прокуратура в Ловеч обясниха, че разследването наистина се бави, тъй като единият от ключовите свидетели е в Англия и предстои да бъде разпитан.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase