"Писъците, които се носят от ПП, се дължат на това, че те искаха да вземат петте ключови комисии", заяви общинският съветник от ВМРО

"Ново мнозинство няма. Ако говорим за съставите на постоянните комисии в СОС  - те отразяват резултата от консултациите, проведени на 8 февруари. Моят доклад с предложения за състав на комисиите, представлява една форма на баланс, която позволява на една голяма част от общинските съветници пряко да участват в работата на Общинския съвет. И нищо повече. Писъците, които се носят от ПП, се дължат на това, че те искаха да вземат петте ключови комисии и да изолират една част от групите и от общинските съветници – вероятно с идеята да си правят някаква „сглобка”. На този етап за това, като гледам средата на Общинския съвет – няма почва. Защото със своето поведение, докато течаха разговорите за председател, а след това и за комисии, те се докараха дотам, че изпаднаха в изолация. На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог. А той беше взривен основно заради „заслугите” на председателя на тяхната група г-н Бонев”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в отговор на въпроса има ли ново управляващо мнозинство в СОС или ще има плаващи, тематични мнозинства, които ще прокарват решенията в Столичната община.  

Областният управител на София няма да подава оставка, прегласуването на комисиите в СОС – идната седмица (ОБЗОР)

По думите му още от първия ден на работата на СОС той е бил категоричен, че ВМРО няма "претенции за председателско място на някоя комисия, защото, когато си сам - не е редно да се нагърбваш с тази задача". "Това дали аз съм председател или не, няма никакво значение. Между другото и "Синя София" си направиха отвод от председателските места. И всъщност това беше един от аргументите, че помогнахме пак на разговорите, защото нямахме претенции", категоричен е Контрера. 

Общинският съветник от ВМРО коментира и въпроса има ли разцепление в групата на ПП-ДБ-СС в СОС. "Със сигурност при тях има вътрешни противоречия. И то тежки. Според мен това пак се дължи на настояването на господин Бонев да се кара по силовашкия начин. Видяхме какви са резултатите от това. Тяхната група изпадна в изолация. Аз не мисля, че те трябваше и на първото заседание да си правят всички от тези отводи. В крайна сметка като представителство в състава на комисиите те имат най-много съветници", подчерта той. 

Скандал в СОС: ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието, дебатите продължиха 13 часа

И обясни, че броят на членовете в комисиите е увеличен, но "и без повишението им  съотношението било същото". "Тоест, по никакъв начин ПП-ДБ-СС не са ощетени. Второ, за увеличаването на бройките в определени комисии - това беше постигнато с консенсус на разговорите. Аз не съм го предлагал. За Комисията по транспорт си мисля, че "Спаси София" го предложиха. И сега се оказа, че пак аз съм лошият", посочи съветникът от ВМРО. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase