Меморандумът е протегната ръка, но не за сделка, допълни той

Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума. Ние не предлагаме 50:50 в регулаторите, а  поделяне на отговорности на много ясен принцип, по който да бъдат избирани хора на съответните постове. Нужен ни е механизъм, с който да гарантираме, че регулаторите ще работят, а няма да бъдат кукли на конци. Искаме да срежем конците, за да има реални резултати. Ние не претендираме за постове. Това заяви депутатът Йордан Терзийски от ПП–ДБ в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Борисов: Да поделим и министерствата поравно, както регулаторите

Според него Денков да стане външен министър е част от приемствеността. "За да продължи позитивната работа, е редно той да бъде вицепремиер и да оглави това ведомство. Червени линии нямаме, искаме да се обединим около общи цели и принципи. Меморандумът е протегната ръка, но не за сделка, а за съдебна реформа, борба с корупцията и като цяло за обединение около общите приоритети. Важно е всичко да става пред очите на обществото - прозрачно. Ако има кандидат на ДПС, в чиито качества сме убедени, бихме могли да обсъдим подкрепа за него", коментира той. 

По думите му не бива да се води пазарлък за министри, а да се направи обективна оценка на база свършена работа. "За всяка една номинация трябва да се носи политическа отговорност, номинираните трябва да бъдат професионалисти, а не да са верни на някоя централа и да си вдигат телефона. Искаме експертност и независимост на органите, без назначения на партийни хора и роднини", посочи Терзийски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase