Двамата претенденти влязоха в задочен спор за финансирането на Украйна

Смъртта на опозиционера Алексей Навални в руски затвор изостри политическата реторика на САЩ към руския президент Владимир Путин и неговата инвазия в Украйна. Тази тема показа ясно разделение между президента Джо Байдън и неговия най-голям съперник за поста - Доналд Тръмп, предаде Voice of America (VOA).

Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Южна Каролина

Байдън побърза да обвини Кремъл и заплаши със строги санкции заради смъртта на Навални в арктическа наказателна колония. Той заяви, че независимо от това дали Путин е наредил пряко или не, той е виновен за смъртта на руския опозиционер.

Кремъл заяви, че обвинението е неоснователно.

Предадоха тялото на Алексей Навални на майка му

Тръмп и Републиканска партия заеха различна позиция. Кандидатът за президент заяви, че няма да подкрепи НАТО толкова активно, колкото Байдън.

Наскоро той посочи, че е жертва на политическо преследване и сравни себе си с Алексей Навални. „Ние се превръщаме в комунистическа държава по много начини“, каза Тръмп.

Той не посочи как точно ще сложи край на войната в Украйна, но заяви, че ако беше президент, Путин нямаше да нападне страната, съобщи Voice of America (VOA).

Политици са несъгласни с профила на Байдън в TikTok (ВИДЕО)

Републиканците запитаха защо трябва да финансират конфликта. Част от тях са уверени, че ще приемат блокирания пакет от помощи от 95 милиарда долара.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA)