Акцията продължи с разширяване на периметъра

Шести ден без следа от 17-годишната Ивана от Дупница, която изчезна безследно миналия четвъртък. Акцията днес продължи с драстично разширяване на периметъра. Горски служители обходиха районите около селата Кременик и Делян и язовир Дяково.

Все по-малка обаче вече изглежда вероятността момичето да е в планинските райони около града. „Почти невъзможно е. Вечерите са студени, а през деня не е толкова топло. Ивана е леко облечена и не може да издържи толкова дълго”, каза Велимир Иванов от ДГС – Дупница.

Работата с проблемни деца: Предлага ли държавата качествена грижа

„Всеки ден сме на място, като разчитаме на нашата високопроходима техника. Нашите служители са добре запознати с терена”, обясни директорът на ДГС – Дупница Атанас Диманков.  

Сигнали в полицията идват непрекъснато. До момента обаче няма категорична информация, че Ивана е видяна. От училището вече отрекоха, че срещу момичето е било упражнявано насилие в клас, като обясниха и защо то внезапно се е появило с къса коса.

Разширяват периметъра на издирването на Ивана от Дупница

„Ивана имаше нетипично състояние в последно време. Никога детето не е казвало, че се е подстригало заради нещо или заради някого”, заяви класният ръководител на момичето Весела Владимирова.

Днес родителите на Ивана се срещнаха с ръководството на Община Дупница. „Разстроени са и не искам да изпадам в подробности”, каза Бойко Христов, заместник-кмет на Община Дупница.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase