Изявлението на Еманюел Макрон предизвика редица коментари

САЩ няма да изпратят войници да се сражават в Украйна, обяви Белият дом, цитиран от "Франс прес" и "Ройтерс".

"Президентът Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна", каза говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън. Тя добави, че Байдън смята, че "пътят на победата" минава през изпращането от САЩ на военна помощ за Украйна, а тя в момента е блокирана от Конгреса.

Уотсън направи това изявление на фона на среща на американския президент с лидерите на Конгреса за обсъждане на финансови въпроси, включително помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Денков: Български войски няма да отидат в Украйна

Вчера френският президент Еманюел Макрон каза, че разполагането на западни войски в страната, нападната от съседна Русия, "не бива да се изключва" в бъдеще. Изявлението на Макрон предизвика редица коментари, като западни държави на практика отхвърлиха идеята му.

В ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорител на Европейската комисия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Алиансът няма планове за разполагане на военни в бившата съветска република.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Николай Станоев