С оставката ми на 6 март кабинетът не спира да работи, каза премиерът

На 6 март подавам оставка. С нея обаче кабинетът не спира да работи. Това заяви премиерът Николай Денков на извънреден брифинг в парламента в петък.

Относно ротацията Денков коментира, че и двете страни – и ГЕРБ, и ПП-ДБ, са изготвили документи, които може да послужат за основа на преговори.

"Трябва да влезем в режим на преговори. Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни. Надявам се този период да бъде осигурен, за да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще видим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте търпение”, подчерта Денков. Той обясни, че кабинетът може да продължи работа и в оставка.

Ананиев: Борисов се опитва да сложи настойници на Габриел

"Датата 6 март е фиксирана, защото кабинетът беше съставен на 6 юни. По уговорка 9-те месеца изтичат на тази дата. Затова аз спазвам ангажимента си. По Конституция изпращам писмено моята оставка от МС към НС на 6 март, след което Народното събрание трябва да реши кога да я включи в дневния ред. Докато бъде обсъдена, правителството работи”, посочи Денков.

Относно своята оценка на министрите премиерът заяви, че още преди месец е имал информация за това  какво е изпълнено и какво - не, във всеки един ресор. Сега се очаква оценката на Мария Габриел.

"Остава да се съберем и да обсъдим кои министри да бъдат сменени", каза Денков и увери, че диалогът му с вицепремиера и министър на външните работи е добър.

Андреева: Ротацията вече е безсмислена, Борисов сложи край на „сглобката”

Той отново подчерта важността от продължаване работата на кабинета. "Хората очакват от нас промяна в правосъдната система - това трябва да се случи. Правим всичко възможно да се изчисти и да се рестартира", категоричен бе премиерът. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС