Притесняваме, ако вижда вътрешния министър Калин Стоянов само като експерт, заяви депутатът от ПП-ДБ

„Димитър Главчев е ярко политическо лице. При избора му за председател на Сметната палата, той се отказа от членството си в ГЕРБ и обяви деполитизация, но се надявам да го докаже и да даде служебен кабинет, равно отдалечен от всички партии”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

„Заявката му за експертите е добра. Притесняваме, ако вижда вътрешния министър Калин Стоянов само като експерт. Ние няколко пъти изразихме критика към него. С казуса „Мартин Божанов”, разкритията на Антикорупционния фонд - МВР последните месеци прикрива информация. Бил ли е Божанов секретен сътрудник, как съпругата му се е озовала в ГДБОП? Нямаме информация и от МВР излизат разнопосочни информации за това как нямало полицаи пред „8-те джуджета” и пред SS клуб. А в същото време има двама полицаи, които временно са отстранени. Ние сме против Калин Стоянов да бъде в служебен кабинет ”, попита Арабаджиев.  

Запитан защо ПП-ДБ са поискали той да остане вътрешен министър с втория мандат, Арабаджиев обясни, че това бил единственият вариант да продължи ротацията напред.

„Отиваме на избори, защото стигнахме до сърцевината на една паралелна държава, паралелна власт, която управлява – службите, регулаторите, съдебната система. ГЕРБ и ДПС не се отказаха от това влияние, което имат в тези 3 власти”, каза Арабаджиев.  

„Отговорност на Главчев е да предложи състав на кабинет, с който да убеди обществото, че изборите ще са честни и свободни”, каза Арабаджиев.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase