Какви са плановете за "Топлофикация" - София и за завода за боклук - гледайте във видеото

„Отстраняването на главния секретар на МВР Живко Коцев е стъпка в посока на това да се разплетат всички зависимости. Всеки ден излизат нови данни за нарушение на закона. Виждаме различното поведение на ПП-ДБ – в началото си „късаха ризите” да го защитават, сега са много по-обрани”. Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Думите му са след скандала с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и публикуваните в общественото пространство снимки, на които той е заснет с хора, арестувани по обвинение за контрабанда. 

Според него този скандал ще се отрази в доверието на избирателите и ще се отрази на избирателната активност.

Кирил Радев за Живко Коцев: По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал

Според зам.-председателя на Общинския съвет в София промяната на кредитора на „Топлофикация-София”. Един лев от задълженията на „Топлофикация-София” не се погасява, а си решават кашата, която забъркаха в енергетиката, включително източвайки фонда за енергийна сигурност, обясни Георгиев.

По думите му общината има ясен план за топлинното дружество – изграждане на нови мощности чрез привличане на международен инвеститор. Дружеството да печели чрез производството на електроенергия, обясни Георги Георгиев.

Служебният кабинет отмени решението държавата да поеме дълга на „Топлофикация София”

Относно скандала със завода за боклук в София, той каза, че се заравят материали, които могат да бъдат използвани за рециклиране. „Депото се запълва много по-бързо затова, че заравят готово RDF гориво, за което има договори да се изгаря в заводите за цимент далеч от София”, допълни Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase