Венка Цветанова казва, че посегателството е извършено преди час по физкултура

Четвъртокласник е бил ударен от служител по поддръжката в училището в село Якимово, Монтанско. Това твърди бабата на детето, която потърси NOVA за съдействие. Според жената случилото се с внука ѝ не е изолиран случай.

Венка Цветанова разказа, че посегателството е извършено преди час по физкултура, който се провеждал на открито. „Случайно дойдох в училището. Негови съученици ми казаха, че е бил пляснат силно по главата от работника. Това се е случило, когато детето опитало да отвори външната врата на входа. Внукът ми е плакал и това е било забелязано от класната ръководителка, от която сме доволни. Отидох при директорката, обясних, извършена е проверка”, каза Цветанова.

Родители от Пловдив алармират за инцидент в детски образователен център в града

По думите на класния ръководител детето наистина е плакало, когато излезли, за да проведат часа. „Но не съм станала свидетел на подобна случка. Детето плачеше леко, но след това проведохме часа спокойно. Игра си. Чухме се и с бащата след часа. Той беше спокоен, нямаше признаци на агресивно поведение. За мен случилото се дори не е инцидент. Може да е било и случайно сбутване”, заяви учителката.

Директорът на училището Клавдия Илиева обясни, че знае за случая от класния ръководител и от ученика. "На моя служител са посикани писмени обяснения, в които твърди, че не е удрял детето. Разговаряла съм и със съучениците на момчето, които казват, че то е било плеснато зад врата. Предвид разказите на учениците, които потвърждават за случилото се, съм наложила дисциплинарно наказание на г-н Борисов - предупреждение за уволнение. През годините други подобни сигнали не са достигали до мен за подобни случаи", подчерта тя. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase