Цигуларят ни ще свири заедно със солисти от Кралската опера

Тази вечер Айфеловата кула ще блести още по-силно и заради Васко Василев. Той ще изнесе концерт заедно със солисти от Кралската опера „Ковънт Гардън”. Събитието ще се състои в красива зала в сърцето на емблематичната за Париж кула.

Крал Чарлз III разговаря с Васко Василев в Кралската опера в Лондон (СНИМКА)

Зрителите тази вечер ще изживеят двойно удоволствие, защото ще присъстват на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най високо ниво и светлинно шоу, тъй като традиционно Айфеловата кула свети за няколко минути на всеки кръгъл час, а това придава допълнителна приказност.

„Айфеловата кула е символ на Франция и Париж и аз съм много щастлива, че именно там за втори път ще празнуваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световноизвестния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев”, разказва Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.

Документалният филм за Васко Василев „Васко и цигулката“ с премиера на 5 ноември

„Васко Василев ще участва в концерта заедно с четирима от своите колеги от Кралската опера „Ковънт Гардън”. Мисля, че има нещо изключително приятно и символично в това музиканти от пет националности да празнуват заедно на сцената нашия български, най-светъл, празник”, добави Бинева.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase